Kategorie: Aktuálně

GRAND RESTAURANT FESTIVAL 2018

GRAND RESTAURANT FESTIVAL 2018

Od 15.1. do 28.2.2018 probíhá již IX. ročník úspěšného Grand Restaurant Festivalu, který se uskuteční napříč celou Českou republikou. Těšit se můžete na zvýhodněné degustační menu v 89 luxusních restauracích prestižního Maurerova výběru  Grand Restaurant. Mottem nadcházejícího ročníku je „Superfood za super ceny!“.

Superpotraviny neboli „superfood“ jsou rostlinné či živočišné suroviny s vysoce blahodárnými účinky na naše zdraví. Vynikají neobvyklou koncentrací živin, vlákniny, vitamínů a minerálních látek. Díky jejich vysokým nutričním hodnotám a vědecky prokázaným účinkům na zdraví našeho těla nám svým způsobem prodlužují život. Patří mezi ně například fermentovaná zelenina, včelí produkty, různá koření a divoké byliny, mořské řasy nebo mušle, ale i zvěřina, játra či „šťastné“ jehněčí.

V rámci Grand Restaurant Festivalu 2018 byli tímto fenoménem inspirováni šéfkuchaři zúčastněných restaurací, kteří své degustační menu sestavovali právě ze superpotravin. „Šéfkuchaři se do tématu opřeli skutečně s vervou.

A tak, kromě klasických pokrmů, ochutnáme třeba mořské řasy, dezert z baobabu, ryby na mnohé způsoby, habešskou bezlepkovou mouku, reishi – houbu nesmrtelnosti, ale i naše lokální superpotraviny jako třeba rakytník, moruši či ostropestřec v těch nejkreativnějších variacích,“ říká Pavel Maurer, zakladatel festivalu.

Zdroj: tisková zpráva Grand Restaurant Festivalu

www.grandrestaurantfestival.cz

 

10.2.2018