Kategorie: Téma

V PLZEŇSKÉM PODNIKU U SALZMANNŮ VAŘÍ Z RECEPTŮ SVÝCH BABIČEK

V PLZEŇSKÉM PODNIKU U SALZMANNŮ VAŘÍ Z RECEPTŮ SVÝCH BABIČEK

Babičky uměly vařit nejlíp z celé rodiny. Jejich recepty se staly základem gastronomie v rodinném zařízení s názvem Restaurant & Penzion U SALZMANNŮ. Historie pohostinství v domě, kde sídlí restaurace a penzion U Salzmannů, se začala psát již v 17. století. V současné době zde nabízí v rekonstruovaných prostorách 200 míst a dalších 100 míst na venkovních zahrádkách, ubytování poskytují v celkem 15 útulných pokojích a apartmánech. „Zaměřujeme se hlavně na tradiční českou kuchyni a zásadní důraz klademe na kvalitu čepovaného plzeňského piva,“ řekl vedoucí provozu U Salzmannů Marek Bešta, který se nachází přímo v centru Plzně.

Jakou krajovou specialitu nabízíte?
V nabídce jich máme hned několik:

  • Kulajda s hříbky, koprem a ztraceným vejcem
  • Vepřové špalky pečené s cibulí a černým pivem, s křimickým kysaným zelím a chlupatými knedlíky
  • Pečené koleno s chodským zelím

Vaříte podle nějakého starého původního receptu?
Recepty na českou kuchyni připravujeme podle osvědčených a originálních receptů našich babiček. Mírně jsme je ale upravovali.

Jakým pokrmům dávají vaši hosté přednost?
Česká kuchyně dominuje. Samozřejmě záleží na ročním období, počasí ale i zemi původu našeho hosta.

Vaříte ze surovin od místních dodavatelů?
Využíváme místní producenty a výrobce, zejména v dodávkách  ovoce a zeleniny, masa a masných výrobků, pečiva, zákusků.

Pořádáte nějaké gastroakce?
Každý měsíc pořádáme sezonní akce jako je například zabijačka, svatomartinské hody, zvěřinové hody, ale také tematické večery např. s italskou kuchyní.

Osvědčily se vám nabídky pobytů spojené s gurmánským zážitkem?
Ano, mohu potvrdit, osvědčily.

www.usalzmannu.com

 

10.2.2018